Model de succes

Un roman de 28 de ani, antreprenorul anului la Bruxelles


Cosmin Malureanu a castigat premiul cel mare in cadrul competitiei internationale The JA-YE Young Entrepreneur of the Year 2010. El a convins juriul de la Bruxelles ca, intr-un an economic dificil, poate conduce o afacere de succes.

„La 28 de ani, Cosmin Malureanu a reusit sa construiasca o companie inovativa in domeniul e-learning, unde lucreaza 13 angajati din Romania”, a declarat Caroline Jenner, CEO al JA-YE (Junior Achievement – Young Enterprise) Europe. In finala de la Bruxelles a competitiei s-au calificat doi romani: Bartha Gergely din Targu Mures, selectionat pentru o afacere placuta si profitabila: un studio fotografic, si Cosmin Malureanu din Bucuresti, pentru rezultatele obtinute cu firma Ascendia Design.

Castigatorul si-a infiintat firma in 2007 si are ca obiect de activitate servicii de design, eLearning si web development. „Am pornit afacerea plecand de la premisa ca educatia asistata de calculator poate fi o parte a vietii de zi cu zi acum, cand computerul este omniprezent”, a declarat Malureanu. El a reusit in scurt timp sa devina unul dintre partenerii Siveco la dezvoltarea de continut educational in format digital.

“Am un business de succces si cifra de afaceri cred ca a contat in decizia juriului. Sunt insa si Alumni JA, conditie obligatorie pentru a intra in competitie, iar activitatea mea se pliaza perfect pe domeniul educational al organizatiei. La sfarsitul lunii martie, am semnat deja contracte care depaşesc 75% din cifra de afaceri planificata pentru acest an. Suntem aproape gata de a scoate pe piaţă doua CD-uri dintr-o serie de opt cu continut educational interactiv, destinat copiilor de gradinită. Dacă lucrurile merg asa cum le-am planificat, la inceputul anului 2011 vom reusi sa ne dublam activitatea”, a afirmat romanul.

Competitia s-a dorit a fi o platforma internationala de recunoastere a tinerilor vizionari, capabili sa conceapa si sa construiasca afacerile viitorului. Programul, destinat intreprinzatorilor cu varste mai mici de 40 de ani, se focalizeaza doar asupra celor care au lansat cu succes propria idee de afaceri si premiaza atat talentul lor pentru afaceri, cat si impactul economic si social in comunitate.

La cea de-a treia editie editie a competitiei internationale, cei 25 de tineri antreprenori nominalizati ca si castigatori au reusit impreuna sa creeze 280 de joburi, companiile lor insumand o cifra de afaceri de peste doua milioane de euro.

sursa: http://www.cariereonline.ro/articol/un-roman-de-28-de-ani-antreprenorul-anului-la-bruxelles

Trackbacks/Pingbacks

  1. Model de succes - [...] Articol Business StartUp [...]

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes