To business or not to business

To business or not to business

Wednesday, October 7, 2009

By Florina Ungureanu

Cu toate ca ne aflam in plina criza economica si piata este saturata de tot felul de cursuri si traininguri de specialitate, exista inca tineri care doresc sa investeasca in educatia lor. Aceeasi motivatie a determinat si compania Extreme Training sa demareze proiectul Business Startup, prin care vor fi furnizate traininguri gratuite pentru tinerii cu initiative antreprenoriale.

Aureliana Popa, asistent manager Extreme Training, declara ca initiativa implemtarii unui astfel de proiect a venit chiar din partea viitorilor cursanti.

1.Deja sunt foarte multe cursuri  de antreprenoriat oferite de universitati sau de firmele private. Ce anume v-a determinat sa demarati acest proiect ?

Ideea unui proiect de promovare a antreprenoriatului a pornit chiar de la clientii companiei, participantii la trainingurile pe care le desfasuram, care ne solicitau constant sfaturi legate de demararea unei afaceri si de modul de gestionare a acestor.  Am considerat ca un proiect axat pe antreprenoriat, care sa contina un pachet de cursuri specifice, ar raspunde perfect intrebarilor si nelamuririlor pe care le are un antreprenor aflat la inceput.

2. Cu ce difera cursurile oferite prin Business Startup fata de alte seminarii sau tutoriale in domeniul antreprenoriatului ?

Cursurile din cadrul proiectului  au avantajul ca acopera intreaga arie a antreprenoriatului, prin informatiile diverse pe care le ofera. Prin cursurile de dezvoltare antreprenoriala si manageriala, participantii sunt ghidati pentru o buna gestionare atat a afacerii in sine, cat si pentru formarea lor personala, in vederea luarii celor mai bune decizii cu privire la atitudine a fata de personalul angajat si fata de potentialii clienti. Comunicarea in mediul business vine in intampinarea unei intelegeri cat mai complexe a modului de gandire al  oamenilor in general si al antreprenorilor in particular. Cursul de managementul proiectelor ofera baza teoretica necesara pentru scrierea si implementarea unui proiect, precum si  sfaturi practice de la persoane cu experienta in acest domeniu. Pe langa aria larga din domeniul antreprenoriatului  pe care o acopera cursurile proiectului, Business Startup are avantajul experientei detinute de trainerii companiei , care sustin traininguri de peste 5 ani.

3. Ce anume ar motiva un posibil cursant sa ia parte la acest proiect/la aceste cursuri ?

Motivatia unui posibil cursant trebuie sa vina in principal din partea lui, trebuie sa isi doreasca sa demareze o afacere pe cont propriu, sa fie propriul sau sef, proiectul Business Startup oferind fundamentul teoretic  de care are nevoie si sfaturi aplicate din partea unor antreprenori care au reusit.

4. Cu cine veti lucra pentru acest proiect ? Cine va sustine aceste cursuri ?

Extreme Training desfasoara acest proiect in parteneriat cu All-News, partener care s-a impus in media online, iar cursurile vor fi sustinute de trainerii companiei, specializati pe fiecare domeniu in parte.

5. Proiectul este impartit in 4 module. Cat vor dura cursurile ?

Fiecare dintre cele patru module – Managementul proiectelor, Comunicarea in mediul business, Dezvoltarea antreprenoriala si Dezvoltarea manageriala – va dura cate 2 zile, in intervalul orar 10.00-17.00 cu incepere din luna noiembrie 2009 si pana in aprilie 2010. Modulele vor fi urmate de un numar de 180 de cursanti, impartiti in 6 grupe, fiecare grupa urmand sa finalizeze toate cele patru module pe o perioada de o luna. Inainte de trainingurile propriu-zise, in luna octombrie vor avea loc o serie de seminarii de prezentare a oportunitatilor antreprenoriale din regiunea Bucuresti-Ilfov.

6. La ora actuala toti tinerii si nu numai, interesati sa urmeze cursuri de specialitate, doresc ca acestea sa fie si recunoscute de un minister de resort. La finalul cursului se va sustine un examen ? Se va oferi o diploma acreditata ?

In general, cursurile de acest tip sunt urmate de tineri  interesati in mod direct de un anumit domeniu, care au sau nu o pregatire profesionala in respectivul domeniu. Cursurile se vor finaliza prin acordarea unei  diplome, fara sustinerea unui examen, care nu este in schimb acreditata.

7. Care este motivul pentru care acest proiect se limiteaza numai la regiunea Bucuresti-Ilfov ?

Exista doua tipuri de proiecte finantate de Fondul Social European, cum este si Business Startup: locale si nationale. Proiectele locale se desfasoara pe regiuni de dezvoltare ale Romaniei, iar  proiectul nostru se desfasoara in regiunea Bucuresti-Ilfov, tininad cont de faptul ca Extreme Training isi desfasoara activitatea in mod normal in aceasta zona.

8. Care sunt planurile de viitor ? Intentionati sa oferiti si alte oportunitati de training prin intermediul proiectelor finantate prin POS DRU?

In prezent, tot prin POS DRU, sunt depuse alte doua proiecte la care asteptam un raspuns in ceea ce priveste acordarea finantarii, in care Extreme Training este solicitant principal, unul prin care ne dorim extinderea Business Startup la nivel national si un altul care promoveaza incluziunea sociala si egalitatea de sanse.

sursa

Trackbacks/Pingbacks

  1. dezvoltare manageriala - [...] ... afaceri broker franciza business coach cunostinte cunostinte afacere dezvoltare afacere ...To business or not to business- Business StartUpPrin …

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes