Cum alegi banca cu care sa lucrezi la inceputul afacerii tale?

Printre motivele care stau la baza deciziei microintreprinderilor de a lucra cu o anumita banca se numara oferta de operatiuni bancare curente, cum ar fi conturile curente, platile si incasarile, dar si zona de creditare de unde se asteapta o simplificare a procedurilor si implicit a accesului la credite, reiese dintr-un sondaj al unei importante banci nationale.

Circa 44% dintre repondentii la acest sondaj considera ca oferta de operatiuni curente este principalul motiv pentru care aleg sa lucreze cu o banca, 24% apreciaza ca zona de creditare este determinanta in alegerea bancii iar 16% spun ca sunt importante avantajele non-bancare, de genul trainingurilor, consultantei sau promovarii afacerii.

Asadar, in alegerea unei banci cu care sa lucrati trebuie sa aveti in vedere urmatoarele:

- daca doriti sa accesati un credit pentru investitia initiala este bine sa alegeti banca care va ofera un pachet avantajos de taxe si comisioane si eventual alte servicii care va pot fi de folos precum linii de credit. Daca ati contractat un imprumut, dobanda cea mai avantajoasa va fi probabil si criteril dupa care veti alege banca cu care doriti sa lucrati

- Taxe si comisioane administrare cont curent sau tranzactii. Atentie, costurile pot parea mici, insa in realitate puteti avea surprize destul de neplacute. In unele cazuri, numai comisionale de administrare pot ajunge al 100 de lei pe luna, ceea ce pentru un business mic poate avea un impact semnificativ. Asigurati-va ca banca va ofera si alte avantaje care sa compenseze.  Unele banci ofera pachete speciale pentru antreprenori si start-up-uri.

-Promptitudine si deschiderea personalului. Nu ma refer la a avea un prieten la ghiseu ci mai degraba la atitudinea generala si cultura organizationala a bancii. Exista banci mai preietenoase si banci mai rigide, cu proceduri  mai putin felxibile. Alegeti banca cu ccare lucrati mai bine.

-Proximitatea. Poate parea trivial, dar din cand in cand va trebui sa mai mergeti la banca. In functie de activitatea dumneavoastra, va trebui sa mergeti mai des sau mai rar. Daca drumul pana la banca dureaza 30 de minute si nu 5, aceste 25 de minute in plus, per vizita, sunt timp pierdut pentru dumneavoastra. Introduceti-l in orice calcul. Acelasi lucru este valabil si pentru timpul pe care il petreceti la ghiseu sau in fata ecranului PC-ului in aplicatia de online banking.

Nu uitati, pentru consultanta personalizata puteti apela cu incredere la echipa noastra.

line
footer
Powered by WordPress | Designed by Elegant Themes